Lipii pe grătar

Ingrediente

  • 350 grame făină
  • 150 mililitri apă călduță
  • 20 mililitri ulei de măsline
  • 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță sare

Pași

25'
10'
3
  • Drojdia se dizolvă într-o ceașcă de apă călduță și se lasă pentru 10 minute la crescut.
  • Făina se pune într-un bol, se amestecă bine cu sarea și în mijlocul ei se face o gropiță în care se adaugă drojdia dizolvată.
  • Se amestecă bine și se adaugă restul ingredientelor și se frământă.
  • Aluatul se împarte în șase bile, care se întinde în cate o foaie rotundă, groasă de circa 3-4 milimetri.
  • Se pudrează masa de lucru cu făina, lipiile se pun pe ea și se lasă la dospit jumătate de oră.
  • Se încinge un grătar pe care se coc lipiile pe ambele părți(circa 4 minute pe fiecare parte)

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Pâine de casa - Coacem împreună - simplu, relaxant, delicios