Drozdzowka (prajitură poloneză cu prune)

Ingrediente

  • 1 ½ cană lapte
  • 10 căni făină
  • 1 ½ cană zahăr
  • 4 lingurițe zahăr vanilat
  • 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 1/3 cană margarină
  • ½ cană pâine uscată, sfărâmată
  • 4 ouă
  • ½ cană unt
  • 6 căni prune

Pași

40'
60'
0
  • În laptele încălzit se dizolvă drojdia, alături de 1 lingură de făină și 1 lingură de zahăr, apoi se lasă la crescut circa 15 minute.
  • Margarina se topește, apoi se lasă la răcorit.
  • Ouăle și 1 1/8 cană zahăr se amestecă bine. Separat, se amestecă 8 căni de făină cu zahărul vanilat. Cele două compoziții se amestecă și se adaugă și maiaua de la punctul 1 și margarina topită.
  • Aluatul se frământă și se adaugă treptat o cană de lapte călduț, până aluatul nu mai este lipicios și prinde elasticitate.
  • Pe o hârtie de copt se împrăștie pîinea sfărâmată, peste care se așază aluatul și peste prunele.
  • Se amestecă 1/2 cană făină cu untul și ½ cană de zahăr și amestecul se întinde peste prune.
  • Se coace în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius, pentru circa 60 de minute.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine