Chifle picante umplute cu ciuperci

Ingrediente

  • Pentru aluat: 500 grame făină
  • 40 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 linguriţe zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură unt
  • 1 cană apă călduţă
  • Pentru umplutură 1 ½ cană ciuperci proaspete, tocate mărunt
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • ½ linguriţă ghimbir măcinat
  • ½ linguriţă usturoi măcinat
  • ½ linguriţă chilly măcinat
  • 2 linguriţe făină
  • 1 lingură sos de tomate
  • 2 linguri ulei
  • sare (după gust)

Pași

75'
20'
0
  • Făina se pune într-un bol şi, în mijlocul ei, se face o gropiţă în care se adaugă drojdia, zahărul şi jumătate din apa călduţă. Amestecul se lasă pentru 5 minute la crescut.
  • Se adaugă untul şi sarea, apoi şi restul de apă călduţă şi se amestecă bine, apoi se frământă pentru 5-10 minute. Aluatul se lasă la crescut acoperit, pentru 30-40 de minute.
  • Uleiul se pune la încins într-o tigaie şi în el se căleşte ceapa, apoi se adaugă ghimbirul, usturoiul şi chilly-ul.
  • Când ceapa este aproape călită, se adaugă şi ciupercile şi se ţin la foc pentru încă două minute, amestecând constant.
  • Se amestecă cele două linguri de făină cu un sfert de cană de apă şi se adaugă peste legume, apoi se toarnă şi sosul de tomate şi sarea şi se mai ţin la foc pentru 2 minute.
  • Aluatul se frământă din nou timp de două minute şi se împarte în 16 părţi egale, carora li se dă formă rotundă şi care se lasă din nou la crescut pentru jumătate de oră.
  • Fiecare biluţă de aluat se turteşte, se umple cu legumele gătite şi se face din nou o mică sferă. Se lasă din nou la odihnit pentru 20 de minute.
  • Se coc la foc tare pentru 10 minute şi la foc mediu încă 10 şi se servesc calde.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Pâine de casa - Coacem împreună - simplu, relaxant, delicios