Chifle cu ceapă și salvie

Publicat la 09.04.2018. de SPS

Ingrediente

  • Pentru aluat: 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 400 grame făină
  • 200 ml lapte călduț
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • ½ linguriță piper negru măcinat
  • 15 grame unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 15-20 frunze de salvie

Pași

35'
20'
0
  • Drojdia se dizolvă în 150 ml din laptele călduț, alături de o linguriță de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Se amestecă făina cu sarea și se adaugă maiaua de la punctul anterior și se frământă bine.
  • Se lasă la crescut într-un vas uns cu o lingură de ulei, pentru circa o oră sau până își dublează volumul.
  • Ceapa și usturoiul se călesc bine în untul topit, pe final se adaugă și 8 frunze de salvie fin tocate, apoi se adaugă și piperul.
  • Aluatul se aplatizează, peste el se adaugă ceapa și se frământă până se omogenizează.
  • Aluatul se împarte în 8 părți egale cărora li se dă forma de bilă.
  • Bilele de aluat se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la crescut pentru încă 40 de minute.
  • Se ung cu lapte, peste ele se așază restul de frunze de salvie, apoi se ung încă o dată cu lapte.
  • Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa 20 de minute sua până se rumenesc.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine