Chec cu iaurt

Publicat la 14.05.2018. de SPS

Ingrediente

  • 1 pachet unt la temperatura camerei
  • 2 căni zahăr
  • 3 ouă
  • esență lămâie și coajă de lămâie după gust
  • 2 și ¼ căni făină
  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ linguriță sare
  • 8 linguri de iaurt

Pași

20'
60'
0
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Preîncălziți cuptorul la 165 de grade C.
  • Ungeți cu puțin unt tava și apoi tapițați-o cu făină.
  • Bateți untul și zahărul împreună într-un castron mare, cu un mixer electric, până devine pufos.
  • Bateți un ou în amestecul de unt topit; adăugați esența de lămâie și lămâia rasă, împreună cu ultimul ou.
  • Se amestecă făina și sarea peste și se omogenizează cu drojdia.
  • Se toarnă în tava pregăitită. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 60 de minute.
  • Se lasă să se răcească 10 minute în tigaie, apoi se întoarce pe un suport și se răcește complet.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine