Batoane cu mac

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata (15 gr drojdie proaspata)
  • 1/4 lingurita sare
  • 250 ml apa calduta
  • 50 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita faina
  • 50 ml apa
  • 1 lingura mac
  • 50 ml apa
  • 1 lingura zahar

Pași

80'
35'
0
  • Drojdia proaspata se amesteca cu zaharul pentru a se lichefia.Daca avem drojdie uscata se pune intr-un bol mic cu cateva linguri de apa calduta si zaharul.Se amesteca pana se dizolva drojdia.
  • Adaugam in vasul cu faina sarea pe care o amestecam bine.Adaugam uleiul,apa calduta si drojdia dizolvata si framantam pana avem un aluat bine lucrat. Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  • Se imparte aluatul in 8 bucati egale. Intindem in forma de dreptunghi fiecare bucata de aluat.Ale mele dreptunghiuri au avut cam 23-25 cm lungime. Se ruleaza strans fiecare dreptunghi si se pune in tava cu hartie de copt.
  • Lasam cornurile astefel formate la crescut. Amestecam faina cu apa calduta si ungem cornurile dupa care prasaram macul. Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc(25-30 min).
  • Cand scoatem cornurile din cuptor le glazuram cu siropul facut din apa si zahar sau poate fi miere cu putina apa.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Pâine de casa - Coacem împreună - simplu, relaxant, delicios