Batoane cu mac

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata (15 gr drojdie proaspata)
  • 1/4 lingurita sare
  • 250 ml apa calduta
  • 50 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita faina
  • 50 ml apa
  • 1 lingura mac
  • 50 ml apa
  • 1 lingura zahar

Pași

  • Drojdia proaspata se amesteca cu zaharul pentru a se lichefia.Daca avem drojdie uscata se pune intr-un bol mic cu cateva linguri de apa calduta si zaharul.Se amesteca pana se dizolva drojdia.
  • Adaugam in vasul cu faina sarea pe care o amestecam bine.Adaugam uleiul,apa calduta si drojdia dizolvata si framantam pana avem un aluat bine lucrat. Lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  • Se imparte aluatul in 8 bucati egale. Intindem in forma de dreptunghi fiecare bucata de aluat.Ale mele dreptunghiuri au avut cam 23-25 cm lungime. Se ruleaza strans fiecare dreptunghi si se pune in tava cu hartie de copt.
  • Lasam cornurile astefel formate la crescut. Amestecam faina cu apa calduta si ungem cornurile dupa care prasaram macul. Se dau la cuptor la foc mediu pana se rumenesc(25-30 min).
  • Cand scoatem cornurile din cuptor le glazuram cu siropul facut din apa si zahar sau poate fi miere cu putina apa.

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pâine de casa - Coacem împreună - simplu, relaxant, delicios