Trandafirași din mere și gem de caise în aluat

Descriere

Arată minunat și sunt tare, tare gustoși, dar mai ales ușor de preparat.

  1. Merele se spală, se taie pe din două și se scobesc.
  2. Merele se taie în felii subțiri care se pun în apă cu zeama de la o jumătate de lămâie și se dau la microunde pentru câteva minute.
  3. Aluatul se întinde într-o foaie dreptunghiulară, subțire de 2-3 milimetri.
  4. Aluatul se feliază în fâșii de circa 10-12 cm, pe lățime și fiecare fâșie se unge cu gem de caise.
  5. Feliile de măr se așază pe fâșia de aluat, ca în imagine.
  6. Fâșia se îndoaie pe jumătate, pe lungime, astfel încât să acopere feliile de măr, apoi se rulează.
  7. Rulourile obținute se așază într-o tavă de brioșe și se coc până se rumenesc.
0

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine