O altă formă pentru prăjiturile cu foi

Descriere

Sunt multe rețete de prăjituri și plăcinte cu mai multe foi și suntem siguri că printre ele se regăsesc și câteva dintre preferatele voastre. Așadar, vă propunem ca data viitoare când coaceți o astfel de prăjiturică, să îi oferiți un nou aspect. Cum? Vă învățăm noi, pas cu pas.

  1. Dați foilor forma rotundă și creați straturile – foaie, umplutură, foaie, umplutură etc. Așezați un paharel în centrul cercului și adânciți-l în aluat, pentru a cresta, nu până jos. Lăsați-l acolo și împărțiți prăjitura în 8 triunghiuri egale (ca pe pizza).
  2. Dați paharul la o parte, apoi crestați fiecare triunghi pe jumătate, fără a intersecta cercul format în centru (imaginea 2).
  3. Luați fiecare două jumătăți de triunghi, răsuciți-le spre interior și uniți-le bine în capăt.
  4. Repetați procedura pentru fiecare dintre cele 8 triunghiuri, ungeți și decorați după rețetă sau dupa bunul plac, apoi coaceți floricica.
0

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Concurs
Savarină Uriașă - Jamila Cuisine