Glazură oglindă în 3 pași simpli

Publicat la 21.06.2017. de SPS
Tags: SPS,

Descriere

Glazura oglindă (eng:mirror glaze) a cucerit inimile tuturor în ultima vreme, fie ca vorbim de iubitorii de prăjituri sau de maestrii cofetari. Cum se putea altfel? O glazură delicioasă din ciocolată albă, care strălucește și reflectă aidoma unei oglinzi. Acest tip de glazură are avantajul de a fi ușor de făcut și așezat pe prăjitură, față de glazura clasică din cremă, care trebuie întinsă cu multă grijă.

Ingrediente necesare:

70 ml de lapte condensat

100 mg zahăr

100 mg glucoză sau corn syrup

100 gr ciocolată albă

60 ml de apă

2 linguri de gelatină

O să aveți nevoie de un termomentu special pentru gătit, pentru a verifica temperatura apei.

 

Pasul 1

Coaceți prăjitura preferată. Așezați prăjitura pe un grilaj deasupra unei tăvi.

 

Pasul 2

  • Puneți gelatina în apă.
  • Într-un bol de mixer amestecați ciocolata albă cu laptele condensat până ce compoziția arată ca o pastă.
  • Turnați apa cu gelatină peste mixtura de ciocolată albă și lapte condensat.
  • Puneți pe foc apa împreună cu glucoza sau corn syrup-ul și aduceți în punctul de fierbere, aveți grijă ca apa să nu depășească temperatura de 37 de grade C.
  • Turnați mxiul de apă caldă și glucoză în mixtura cu gelatină și ciocolată albă și amestecați până când aveți o compoziție omogenă.
  • Dacă doriți să colorați glazura adăugați colorant alimentar.
  • Puneți glazura în frigider pentru 12 ore.
  • Înainte de folosire puneți glazura la microunde câteva minute până ajunge la temperatura camerei.

 

 Pasul 3

Decorați prăjitura turnând glazura peste aceasta.

 

0

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Pâine de casa - Coacem împreună - simplu, relaxant, delicios