Decuparea și împăturirea croissantelor în 10 pași

Publicat la 06.10.2015. de SPS
Tags: SPS,

Croissantele sunt absolut minunate, dar cum să le tăiem, cum să le îndoim pentru a arăta ca scoase din revistă? Iată aici un ghid pas cu pas!

Întinderea aluatului

Întinde aluatul într-o foaie de forma unui pătrat cu latura de circa 40 de centimetri, folosind un făcăleț.

Marcarea aluatului

Împăturește aluatul pe din două, fără să îl presezi. Apoi, folosind o riglă sau o ruletă, trasează cu un cuțit pe una dintre laturile lungi câte un semn la fiecare 7 centimetri. Pe cealaltă latură trasează primul semn la 3,5 centimetri de margine, apoi continuă cu marcaje la fiecare 7 centimetri.

Tăierea - 1

Folosind un cuțit sau o rolă pentru tăiat pizza, taie aluatul din semn în semn.

Tăierea – 2

Despăturește triunghiurile obținute și taie fiecare romb pe jumătate. Obții astfel alte triunghiuri de aluat.

Tăierea – 3

La baza fiecărui aluat fă o mică despicătură, de circa 3,5 centimetri

Întinderea

Presează și întinde ușor cu mâna colțurile de la baza triunghiului, apoi apucă de vârful acestuia și repetă operațiunea.

Poziționarea

Așază triunghiul de aluat cu vârful ascuțit îndreptat spre tine și îndoaie cele două colțuri de lângă despicătură.

Rularea

Continuă să rulezi aluatul înspre tine, până te apropii de vârf.

Finalizarea rulării

Apucă vârful triunghiului, întinde-l puțin încă o dată, și rulează-l în jurul aluatului, presând ușor.

Îndoirea sau forma finală

Îndoaie capetele croissantului unul spre celălalt. Gata! La cuptor cu ele!

 

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pâine de casa - Coacem împreună - simplu, relaxant, delicios