Cum faci aluatul de patiserie pufos

Publicat la 16.02.2017. de SPS

1. Mixează împreună făina și sarea

Este foarte important ca făina și sarea să fie bine amestecate. Pune in mixer, blender sau, dacă nu ai la îndemână unul dintre aceste aparate, într-un bol și amesteca cu furculița până ce făina și sarea sunt perfect amestecate.

2. Taie untul în cuburi

Acest proces înmoaie untul, astfel acesta este mai usor de amestecat. În mixer sau blender adauga peste făina și sare câte un cub, apoi mixează bine. Repetă procesul pentru toate bucățile de unt rămase. Dacă nu ai un mixer sau blender la îndemână, poți face acest proces cu o fuculiță. Amestecă până ce aluatul are consistența nisipoasă și este sfărâmicios.

4. Apă rece

Dacă ai folosit un bol pentru amestecul de făină, sare și unt, presează cu mâinile rezultatul și crează o adâncitură în centrul mixului. Pune o lingură de apă rece în amestec apoi mixează ușor cu o furculiță până ce aluatul începe sa se omogenizeze.

5. Acoperă aluatul cu o folie de plastic și pune-l în frigider pentru 20 de minute

Acest proces lasă untul să se racească astfel împiedicând aluatul tău să devină prea moale.

 

Asemănător

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pâine de casa - Coacem împreună - simplu, relaxant, delicios